qView Full Size
View from outside - The walk outside the library.
qView Full Size
Exterior view - Inspired by the place with all its trees I made the upper floor as a hut where most of the reading places are. To reinforce the feeling of that the second floor is floating up in the tree crowns I made it meet only glass underneath. The bearing elements are instead built in the bookshelfes on the first floor that goes all the way up to the cieling.
qView Full Size
Exterior view - One shape for every function. Open spaces in concrete and closed spaces in wood panel.
qView Full Size
North facade
qView Full Size
West facade
qView Full Size
South facade
qView Full Size
East facade
qView Full Size
First floor
qView Full Size
Second floor
qView Full Size
Section
qView Full Size
Section

Favorited by 16 people

More Projects From Emelie Peterson