H Favorite
Godfry's entrance - Godfrys is an upscale, high-end men's and women's clothing store with custom tailoring & personalized service. The challenge was to design a space that matched the quality of products. I needed to customize & update the fixtures using classic lines & lighter woods to allow dark suits to stand out. In the entrance the focal point is a two story stone wall. There are custom made pearwood fixtures & a back-lit cash wrap. Included is a made-to-measure room; a personize space for owner & client.
H Favorite
Men's Department - The client wanted an open floor concept with less visual obstructions; curved lines & high-end materials. He needed more display opportunities & to create specific departments. Custom made fixtures & tables are flexible & can be moved about. Designed display walls (also flexible) along the windows created pockets for window displays. Unsightly columns were wrapped in leather and designated areas for rental spaces were included.
H Favorite
Womens dept view 1 - The women's department at Godfrys needed to be expanded. The regular clients were requesting for more casual wear. Godfrys was looking to attract a younger demographic in both men's & women's departments. Custom fixtures and display walls were designed for flexibility. Personal closets were designed for "appointment only" clients adding to the personalized service that Godfrys provide.
H Favorite
Womens dept view 2 - The expansion of the women's department was extended toward the front of the store. Godfrys wanted to offer their female clients jewelry, perfume and high-end purses. Cusom display cases were designed for that purpose. The client wanted the space to be separate from the men's department and to have a more light and airy feel.
H Favorite qView Full Size
Womens Dressing Room - The women's fitting room was designed with feminine touches. The three-way mirror was designed to be lit on the sides of the mirror instead of above the client creating a more natural look. A chandelier was placed in each fitting room along with grates. These grates (not a single hook) were designed for a full outfit display. Wallpaper and plush chairs & ottomans were used to soften the space.
H Favorite
Photograph Mens Department - This is an actual photograph of the final designed space of the men's department. It is almost identical to the original design.
H Favorite
Photo of entrance - These are the actual photographs of the store's install.
H Favorite
Photo of entrance - These are the actual photographs of the store's install.
H Favorite
Photo of Womens view 1 - These are the actual photographs of the store's install.
H Favorite
Photo of Womens view 2 - These are the actual photographs of the store's install. Additional diplay cases were added since the client loved the design.

Favorited by 16 people

More Projects From Jody Amsden, LEED AP ID+C