H Favorite
Waiting Area for a Boat Dock - The site for this project was situated along Lago di Lugano in southern Switzerland.

An open-air pavilion offers shelter and a small café and sitting area for travelers waiting for their ferry to arrive. The structure sits at the edge of the water and mediates between land and sea by presenting different facades to each side. The structure consists of a series of framed open bays. The curved façade is composed of laminated wooden ribs anchored to the ground and supported by a row of columns. The rectilinear façade is also composed of wooden structural members and is supported by a second row of columns and the curved members.


H Favorite
Prototype Housing for Telecommuting Tenants along the Berlin Spandauerkanal. - A new type of housing accommodates the telecommuting professional and makes a clear distinction between the space of the apartment and the space of the office. The apartment remains an introverted space defined by opaque masonry walls while the space of the office is glass-enclosed and cantilevers off the apartment into public view. Windows and sliding louvers between the office and apartment control visual and acoustical relationships.
H Favorite
Urban Screen - A project for an Urban Screen studied the relationship between public and semi-public places in an urban context. The openings in the screen frame views from one side to another while maintaining the delineation between the two sides.

The screen itself consists of assembled modules connected together to form a continuous wall. A full size prototype of one wall module was constructed to explore how the screen could be integrated into various urban situations.
H Favorite
Exhibition Hall for Archeological Artifacts - The site for the project was located at the ruins of the Castle of Serravalle in southern Switzerland.

A space to exhibit artifacts hovers over the archeological site in which the found objects were uncovered. The intervening structure uses a steel grid system with minimal supports to create an “inhabitable roof" that houses the programmatic spaces and protects the site from the elements during continued excavations. From this privileged position visitors to the excavation have an unobstructed view down into the ruins and can visit them directly via stairs that cantilever down from the structure above.
H Favorite
Louvered Arcade - The louvered arcade comprised the ground floor of a housing project competition entry at the Winter Cities Competition, Aomori, Japan, 2001.

The arcade sits outside the commercial ground floor and maintains its dynamic nature via its mega-louvers. Each louver pivots around the main supports of the arcade. The shopkeepers move the louvers manually to vary the amount of light entering the arcade and to define the spatial condition of each shop. The louvers are hollow and made with a fiberglass skin stretched over a frame; they rotate in a bearing system imbedded in the foundations of the supports.


Favorited by 16 people