qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - The objective of this project is to improve the overall function and aesthetic appeal of the ReStore entrance and foyer while infusing the connection and mission of Pikes Peak Habitat for Humanity.
After pictures will be posted sometime during Spring 2011
qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - The objective of this project is to improve the overall function and aesthetic appeal of the ReStore entrance and foyer while infusing the connection and mission of Pikes Peak Habitat for Humanity
qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - This is the less expensive option, keeping the cash register where it currently is, only framing it and lowering it to meet the ADA requirements. Behind it is a built out wall and shelving to house the little Habitat Houses as well as the plasma TV.
Built out wall is painted Blue which is one of the two colors on Habitat for Humanity Logo
Next to Entry, there is another built out wall with images of Past Builds, Mission Statement, Customer Inspired Images, and the amount of houses Built.

ReStore - Colorado Springs - Case Study - Opposite cashier desk on the other side of the isle I designed a storage for shopping carts. Back of this storage also offers a vertical surface to store some of the products like tiles and stones that are in boxes. Keeping them on floor level makes it easier for customers to place them on platform carts.
qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - On the second layout option we placed the checkout desk in the middle and added one more cash register for better flow. People with small purchases can exit through the main entrance and people with larger purchases needing a platform cart can exit through garage on the other side of the checkout desk. There is also space between the checkout desk and built out wall that gives people access to see the Habitat Houses more closely as well as video's shown on TV.
qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - Above shopping cart storage you can find the ReStore Map either lowered from the ceiling or attached to the wall.
qView Full Size
ReStore - Colorado Springs - Case Study - proposed concept for the pegboard on back wall.Shapes or inspirational slogans painted to match logo colors.
There is absolutely no privacy for the restroom area, so I came up with an idea of a privacy wall that also serves as storage area. On the backside are inspirational images of completed Habitat houses and events.

Favorited by 16 people

More Projects From Heidi Mendoza