H Favorite qView Full Size
Artarmon Train Station - The focus of the project includes redesigning of the train station and the main thoroughfare. The linkage will be the celebrated aspect of the project and can be perceived as the extension of the station entrance. The methodology for the intervention will involve relocating the main link to align with the strong linear axial of Broughton Road and stretches from Hampden Lane to Elizabeth Street. The idea of celebrating the pedestrian link will be further enriched by layering of programmatic elements such as retails, offices, plaza, community centre and particularly the placement of the train station entrance along this strong alignment to announce its presence in the suburban context.
H Favorite qView Full Size
site conditions - - looking at the reclusive existing entrances to the train station (how to announce its presence)
- train tracks separate both residences of different scales (how to reconnect both sides)
- site reveals the prominent linearity that governs the planning and zoning
H Favorite qView Full Size
design concepts and intentions - The focus of the project includes redesigning of the train station and the main thoroughfare. The linkage will be the celebrated aspect of the project and can be perceived as the extension of the station entrance. The methodology for the intervention will involve relocating the main link to align with the strong linear axial of Broughton Road and stretches from Hampden Lane to Elizabeth Street. The idea of celebrating the pedestrian link will be further enriched by layering of programmatic elements such as retails, offices, plaza, community centre and particularly the placement of the train station entrance along this strong alignment to announce its presence in the suburban context.
H Favorite qView Full Size
site plan - The focus of the project includes redesigning of the train station and the main thoroughfare. The linkage will be the celebrated aspect of the project and can be perceived as the extension of the station entrance. The methodology for the intervention will involve relocating the main link to align with the strong linear axial of Broughton Road and stretches from Hampden Lane to Elizabeth Street. The idea of celebrating the pedestrian link will be further enriched by layering of programmatic elements such as retails, offices, plaza, community centre and particularly the placement of the train station entrance along this strong alignment to announce its presence in the suburban context.
H Favorite qView Full Size
station entrance from Elizabeth St - the connection between the long axial promenade with the landscaped public domain
H Favorite qView Full Size
platform experience
H Favorite qView Full Size
light well - light well provision is necessary to lighten up the in between spaces due to its 40m depth of the building
H Favorite qView Full Size
proposed pedestrian mall
H Favorite qView Full Size
sections (line drawing vs perspective)
H Favorite qView Full Size
sections through the long axial promenade
H Favorite qView Full Size
exploded structural components - Incorporate layers of linear structures to reinforce its alignment with the train flows

Favorited by 16 people

More Projects From Raymond TEO