• About
  • Portfolio
  • Stream
Front 3/4 View - This is a concept of a new booth for Birkenstock. As with my other booths, this one does not have art files ready to be placed, so the graphics on the back of the slatwall are generics with company logo. Unlike other booths, there are no complete walls or carpet as Birkenstock wanted an open and rustic appearance in their booth.
Front View - This is a concept of a new booth for Birkenstock. As with my other booths, this one does not have art files ready to be placed, so the graphics on the back of the slatwall are generics with company logo. Unlike other booths, there are no complete walls or carpet as Birkenstock wanted an open and rustic appearance in their booth.
Slatwall Back View - This is a concept of a new booth for Birkenstock. As with my other booths, this one does not have art files ready to be placed, so the graphics on the back of the slatwall are generics with company logo. Unlike other booths, there are no complete walls or carpet as Birkenstock wanted an open and rustic appearance in their booth.
Centerpiece/Slatwall View - This is a concept of a new booth for Birkenstock. As with my other booths, this one does not have art files ready to be placed, so the graphics on the back of the slatwall are generics with company logo. Unlike other booths, there are no complete walls or carpet as Birkenstock wanted an open and rustic appearance in their booth.
Slatwall Front View - This is a concept of a new booth for Birkenstock. As with my other booths, this one does not have art files ready to be placed, so the graphics on the back of the slatwall are generics with company logo. Unlike other booths, there are no complete walls or carpet as Birkenstock wanted an open and rustic appearance in their booth.
  • o
Birkenstock - Concept

This project's main challenges were sustainability and affordable. Birkenstock was looking for something relatively low-key for a show that did not allow hanging signs and had a height restriction of 8'.

The result of the project was a very simple solution of fabricating slatwall with cabinets on one side and fabric graphics on the other side. Special care was taken on the fabric graphics to make sure that all messaging and products would be relevant for 7 years.

By extending the life of the display elements, Birkenstock elected to use these as store displays. Careful planning meant that Birkenstock's marketing department only paid the cost of shipping and drayage of the materials and Birkenstock's store fixture budget paid for fabrication all of the display elements.

Alex Becker
Environmental / Industrial Designer Loveland, OH