• About
  • Portfolio
  • Stream
House Designs Bangalore - Front Elevation

The site designed and constructed by Ashwin Architects, Bangalore. It is an east facing property measuring 30’ North to South & 40’ East to West located in Uttarahalli which is a suburb of South Bangalore city, India. The building is a column & beam structure with solid cement blocks as the wall materials. The roofs are basically concrete slabs with steel reinforcements. The external & internal surfaces are cement plastered. Planning has been based on an open – format to visually enhance the size of the internals & interspersed with skylights to give an airy feeling & enhance the ambience.

The building facade has been extensively treated with stone & glass to create a balanced composition of positive & negative spaces. The structure symbolizes modernity & imparts an element of sleekness in design.

View Website
Ashwin Architects
Ashwin Architects Bangalore, India