• Stream
  • Portfolio
  • About
Jaarboek 2006-2007 (bachelor 1) - Ontwerp van een zitvlak waarop een blikje frisdrank moet kunnen blijven staan en dat binnen een vastgelegde verticale afstand 180° moet kunnen draaien zonder buiten zijn eigen vlak (verticaal) te komen. (Onderaan links)

Ontwerp van een observatie-unit voor een wetenschapper op een extreme locatie (overstromingsgebied). Er werd een vlot ontworpen met een flexibele bodem waaruit alle gevraagde functies tevoorschijn konden worden geplooid. (bovenaan rechts)
Jaarboek 2007-2008 (bachelor 2) - Onwerp van een openluchtschool voor kleuters in Vilvoorde, op het terrein van de basisschool Klim-op. Omdat op de site een natuurlijk hoogteverschil bestond, werd ervoor gekozen om de daken van de klaslokalen toegankelijk te maken om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Verder werden de klaslokalen zo georiënteerd dat de lagere school en kleuterschool apart konden functioneren zonder lawaaioverlast en met een maximum behoud van groene ruimte. (Rechts midden)
Jaarboek 2007-2008 (bachelor 2) - Ontwerp van parasitaire flexibele structuur die in het weekend kan gebruikt worden door de buurt en op schooldagen dienst doet als aanvullend 'les'lokaal voor Freinetschool 'de Kolibrie' in Temse. Zodat als het ware een transitruimte onstaat tussen school en wijk. (rechtsboven, 2de)
Jaarboek 2008-2009 (bachelor 3) - Analyse van de Cadixwijk in Antwerpen ter voorbereiding van een masterplan voor de ontwerpopdracht in het tweede semester. (links)
Jaarboek 2008-2009 (bachelor 3) - Ontwerp van een sociaal woningbouwproject in de Cadixwijk op "het eilandje". O.w.v. de hoge densiteit werd gewerkt met een binnenplein. Door een grote vraag aan parkeerplaatsen werd voor de garage afgeweken van een standaardoplossing. Er werd een concentrisch systeem bedacht, zoals te zien is op het plan van de ondergrondse verdiepingen. Op het gelijkvloers is er een groene semipublieke ruimte met uitzicht op het naastgelegen dok.
Jaarboek 2009-2010 (Master 1) - Onwerp van een parametrische toren met behulp van het programma Grasshopper. Door de randvoorwaarden in het programma te wijzigen wordt automatisch een nieuwe toren gegenereerd. (bovenaan rechts)
Jaarboek 2009-2010 (Master 1) - Ontwerp voor een groen woningbouwproject (lage energie woningen & passieve woningen) + een multifunctioneel gebouw op de Malmarsite nabij Gent Dampoort. Bij deze ontwerpopdracht werd ervoor gekozen om zo veel mogelijk industriële relicten te behouden, zodat een dialoog ontstond tussen de nieuwe bestemming en het industriële verleden. (Onderaan)
Jaarboek 2009-2010 (Master 1) - Ontwerp van een stationsgebouw in Nijvel voor het vak Projet d'architecture aan de ULB. (bovenaan rechts)
Jaarboek 2010-2011 (Master 2) - Ontwerp van een 'Transformable Wall System' voor het vak "Transformable Structures". (bovenaan rechts)
Jaarboek 2010-2011 (Master 2) - Meesterproef: "Gebruik en integratie van windbelts in gebouwen." Toegepast op een eigen ontwerp voor een nieuwe J.Brelsteiger in Zeebrugge. (rechts)
Jaarboeken vakgroep ARCH VUB
Bert Belmans
Portfolio Lier, Belgium