• Stream
  • Portfolio
  • About
Keuzevak: ontwerp aan de ULB - Ontwerp van de stationsomgeving van Nijvel.
Het nieuwe station bestaat uit een vakwerkstructuur die in overkraging gaat. De constructie bestaat volledig uit een staalskelet en heeft een industriële uitstraling. Hierdoor valt het station op in de omgeving. De grootte van het stationsplein zorgt dat dit niet storend, maar eerder uitnodigend is. In de overkraging is ruimte voor tijdelijke exposities. Bezoekers en bewoners van Nijvel kunnen hier ook genieten van een prachtig zicht op de omgeving.
Keuzevak: ontwerp aan de ULB - De inkomhal en de eerste verdieping van het station.
Keuzevak: ontwerp aan de ULB - De derde verdieping met de expositieruimte + een snede voor- en in de inkomhal van het station.
Keuzevak: ontwerp aan de ULB - Maquette van het hoofdvolume van het station.
Keuzevak: ontwerp aan de ULB - Maquette van het hoofdvolume van het station. In werkelijkheid is de inkomhal afgesloten met glas. In de maquette is dit voor de duidelijkheid weggelaten.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Ontsluiting van de site met e fiets en de auto.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Ontsluiting van de site met het openbaar vervoer
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Volumestudie op de site. Er is een programma gevraagd met lage energie woningen, passieve woningen en een multifunctionele ruimte voor de buurt. Verder was een eigen eis het behoud van industriële relicten die de site een bepaald karakter geven.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Volumestudie op de site. Er is een programma gevraagd met lage energie woningen, passieve woningen en een multifunctionele ruimte voor de buurt. Verder was een eigen eis het behoud van industriële relicten die de site een bepaald karakter geven.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Volumestudie op de site. Er is een programma gevraagd met lage energie woningen, passieve woningen en een multifunctionele ruimte voor de buurt. Verder was een eigen eis het behoud van industriële relicten die de site een bepaald karakter geven.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Afbakening van de site inclusief het station Gent Dampoort.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - A1 Presentatieposter: Visualisaties van het Masterplan. De bestaande muur wordt (deels) behouden. Hoe dit moet gebeuren wordt later onderzocht.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Voorstel voor de nieuwe bebouwing.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Snedes door de site met o.a. een ondergrondse tunnel naar de site.
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent
Analyse + Masterplan Malmarsite Gent - Programma-analyse en opdeling in programmatorische compartimenten.
Tussenjury Malmar - De passieve woningen bevinden zich in blok 1 en 2. In het NW is er een sporthal. In het NO blijft de bestaande bebouwing met sheddaken behouden. Deze zal dienst doen als kantoorruimte voor een artsenpraktijk. De bestaande muur in het Z blijft ook staan zodat de site is verbonden met de omgeving, maar toch haar eigen karakter bewaard.
Tussenjury Malmar
Tussenjury Malmar
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - A1 Presentatiepaneel
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Eindjury Malmar - Sfeerbeelden
Ontwerpmethodiek 4
Bert Belmans
Portfolio Lier, Belgium