• About
  • Portfolio
  • Stream
The ground floor works as a general reading space for the public to find dated and modern day fashion magazines and books. There are three study rooms positioned at the left of the ground floor for those requiring to use the space for general reading.
The perforated metal that runs from the entrance and forms the stairs is designed from researching into catwalk outfits using laser cut prints.
The walkway from the entrance into the building mirrors a catwalk, not only due to the different texture against the tiled floor, but by the different noise your footsteps would have walking down it.
The grand staircase uses this material throughout all two floors, creating the backbone of this building.
I wanted this design to be chic and luxurious, capturing the materials and design found within fashion and fashion houses.
View PDF
The first floor holds a cafe with seating that overlooks the entrance. This gives the people sat eating lunch a sense of being at a catwalk as they will be overlooking the people entering and exiting the building via the metal walkway.
The people entering will not notice this until they themselves are upstairs and viewing those downstairs.
Ipads and e-learning docks will also be held on the first floor for those wanting to use apps and computers due to learning facilities or through sharing on social media.
This modern way of accessing data will encourage a younger generation to use the space, as well as an older generation interested in learning in using new software or accessing the internet they may not acquire at home.
The second floor is the specialist floor, acting as a quiet learning space. The rows of desks and computers allow those using the information for either research, inspiring their own designs or copying images will contrast to the more 'social' feel downstairs.
View PDF
  • o
Fashion Magazine Library & Archive Project

The idea behind the fashion magazine archive was due to the absence of a fashion related exhibition space or gallery in Lincoln. With the Lace Museum in Nottingham being the closest input to the fashion world, I decided to create a space that would celebrate the history of fashion.
The art college at the top of steep hill along with the fashion course at the local university would both benefit from this type of design introduced to the city, as well as the unique boutiques that thrive in the bail gate.
Monochrome materials and chic lighting were the building blocks for this design using the staircase as the structural backbone that linked each floor.

Lucy Parker
Interior Architect Student Lincoln, United Kingdom