• About
  • Portfolio
  • Stream
BLUE BOX inserted within the original lower level.
BLACK BOX inserted within the original upper level.
On the left, the original pared-down Living and on the right, the new BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and ancillary spaces.

Photography by Beton Brut.
New insertions (Shoe Cabinet, Display and Console) barely touching the original pared-down Living.

Photography by Beton Brut.
BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and Study Nook.

Photography by Beton Brut.
BLUE BOX of intense atmospheric quality, standing in stark contrast with the original pared-down interior.

Photography by Beton Brut.
Within the BLUE BOX is a Blue Powder Room.

Photography by Beton Brut.
Within the original pared-down Living, a complete view of the BLUE BOX.

Photography by Beton Brut.
View of the original pared-down Living from within the BLUE BOX.

Photography by Beton Brut.
Demarcation between the BLUE BOX and the original pared-down Living.

Photography by Beton Brut.
An original staircase winds up to the upper level.

Photography by Beton Brut.
BLACK BOX nested within the original pared-down Master Bedroom.

Photography by Beton Brut.
The BLACK BOX houses the new Walk-in Wardrobe and Master Bath.

Photography by Beton Brut.
The interior of the BLACK BOX is Black / White themed.

Photography by Beton Brut.
Black / White theme extends to the Common Bath.

Photography by Beton Brut.
The BLACK BOX nested within the original pared-down Master Bedroom.

Photography by Beton Brut.
The BLACK BOX serves as a backdrop for the bed re-positioned to take in the view of the city.

Photography by Beton Brut.
Layout plans.
  • o
untitled #7

Untitled #7 is a renovation to an old 2-storey apartment at The Arris, located within Tanjong Pagar Area in Singapore.

The original pared-down interior stood in stark contrast with a context consisting of an eclectic mix of shophouses adorned with multiple colours, materials, textures and ornaments: There was a strong division between the interior and the external environment.

The interior design took elements found within the context, distilled and contained them within 2 ‘BOXES’: one BLUE and the other BLACK, and strategically inserted them within the original interior.

One wonders if the new experience which oscillates between the original pared-down interior and the new ‘insertions’, abstracted from the eclectic external environment, will result in the illusion of a larger space: An interior that expands beyond its own spatial and physical limits into the external environment and the City.

Studio Wills +...
ARCHITECT Singapore, Singapore