Det är också en lek med frasen ”var du är, är en del av vem du är” och hur en geografisk plats har stor inverkan på den personliga utvecklingen. Det gäller kanske framför allt de minoritetsfolk som lever här. Att ögonen i silhuetten saknas representerar hur minoritetskulturer ofta inte syns eller tillåts ta plats. En blind förtvivlan över uteblivna rättigheter som kanske till och med lyser starkast i sin frånvaro.
Den andra delen av affischen är stilistiskt väldigt ren och enkel och skapar en elegant kontrast till första delen. Med den här delen bli både avsändaren och informationen tydlig samtidigt som den rent grafiskt också tar upp mycket plats tack vare den rena formen. Affischen går att dela upp i två men är skapad som en enda enhet där de två elementen kompletterar varandra och skapar en dynamisk helhet som tar för sig och drar till sig uppmärksamhet.
Bannern är en fortsättning av affischen. Vi kommer använda oss av både stående och liggande banners där ansiktet utgör grunden för stående banners och den rena designen som utgår från konstmuseets logotyp utgör den liggande banner. Genom att upprepa den grafiska formen för både webb och i det fysiska rummet skapar vi igenkänning och koppling mellan de olika placeringarna.
Videobås Ett videobås ställs upp i en utvald närbutik eller köpcentrum i den kommun som utställningen visas i. I båset visas en trailer som är sammanställd av de olika videokonstverken tillsammans med avsändare och information om var och när utställningen äger rum. Själva båset är medvetet anonymiserad för att skapa nyfikenhet. Utifrån sett är det ett hemligt meddelande utan tydlig avsändare, men den som vågar sig fram till titthålet blir belönad med både insikt och inspiration samt information om var konstutställningen äger rum och vad hen kan förvänta sig av utställningen. Närbutiker och gallerior besöks av ett tvärsnitt av befolkningen i en stad. Genom att röra oss utanför de traditionella kanalerna som dagstidningar eller sociala medier lockar vi också en bredare målgrupp.
Vi vill placera ut stora klister-märken i centrum för de kommunerna som utställningen besöker. Klisterlapparna guidar nyfikna personer till utställningssalen. Genom att sätta upp klister-märkena på marken fyller vi både syftet att informera alla som besöker centrum om att det pågår en utställning och även om var utställningen äger rum. För alla dem som inte aktivt söker information på anslagstavlor eller på sociala medier är det här ett bra sätt att fånga någons uppmärksamhet. Det är någonting som ligger utanför det förväntade och väcker därmed också den lilla gnistan av nyfikenhet som för att man vill veta mer.
Insatsen i de sociala kanalerna har två delar. Till att börja med vill vi använda samma video som vi använder i videobåset för att sprida och sponsra i konstmuseets alla kanaler inför och under den tid som utställningen äger rum i en viss kommun. På så vis kan vi skapa uppmärksamhet och sprida information på ett vackert och effektivt sätt. Samtidigt vill vi använda oss av de konstnärer som medverkar i utställningen och ge dem möjlighet att ta över Konstmuseets sociala kanaler och skapa spännande content som de själva får bestämma över. Det skulle göra kanalerna mer levande och över tid dra till sig uppmärksamhet. Kombinerat med den turnerande utställningen skapar vi på så sätt nyfikenhet kring vad Konstmuseet i Norr har att erbjuda.
gLike
Konstmuseet i Norr - Fiktivt case

Målgrupp: Den kulturintresserade allmänheten i form av unga vuxna samt vuxna med särintresse för bildkonst.
Inledning: Till Konstmuseet i Norrs turnerande konstutställning Autumn Tour har vi tagit fram en kombination av insatser som tillsammans ska skapa uppmärksamhet och nyfikenhet kring utställning och samtidigt informera och underlätta för besökare att ta sig till utställningen.
För att nå ut till en förhållandevis bred målgrupp som dessutom finns på flera olika geografiska platser har vi valt att dela upp marknadsföringen mellan digitala kanaler och fysiska insatser.

Gabriella Maria Takino...
Grafisk formgivare/Illustratör Luleå, Sweden